AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Royal Jordanian Airlines laat chartermaatschappij vallen

Royal Jordanian Airlines laat haar dochter-chartermaatschappij Royal Wings vallen. De kosten zijn te hoog, zo meldt de Jordaanse luchtvaartmaatschappij.

Kosten
De reden om de chartermaatschappij niet meer voort te zetten zijn de hoge kosten. Die kosten zorgden voor verliezen gedurende de afgelopen jaren. Op 30 november trekt Royal Jordanian de stekker uit Royal Wings. Er wordt met twee partijen gesproken over de overname van de charter-airline, maar welke dat zijn is niet gekend.

Ontslagen
Van de 110 mensen die werkzaam zijn bij Royal Wings, zal het merendeel op straat komen te staan, maar krijgen de werknemers wel een ontslagvergoeding mee. Zo’n 30 medewerkers worden ondergebracht bij het in 1996 opgerichte moederbedrijf Royal Jordanian.

Vloot
De vloot van Royal Wings bestaat uit één Airbus A320-200 van 22,9 jaar oud. Moederbedrijf Royal Jordanian heeft een vloot van 24 vliegtuigen waarvan 12 van de Airbus A320-familie, 7 Boeing 787-8 Dreamliners en 5 Embraer’s, waarvan drie ERJ-170’s en twee ERJ-190’s.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button