fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

Ruziënde stewardess trekt collega aan sjaal door gangpad

Twee stewardessen van American Airlines die tijdens een vlucht ruzie met elkaar kregen, en de ene de ander aan haar sjaal door het gangpad trok, hebben tegenover de rechtbank hun acties mogen verantwoorden, zo melden verschillende Amerikaanse media.

Rechtbank
Twee stewardessen mochten tegenover de Rechtbank van Dallas, de stad waar het hoofdkantoor van American Airlines gevestigd is, hun ruzie verder uitvechten. De rechtszaak werd door de 56-jarige Kathy Wolfe, stewardess bij de airline, aangespannen.

Sjaal
Dit doet zij omdat in juni 2016 zij werd aangevallen door Laura Powers, een collega van haar. Powers zou ‘haar nagels op een kwaadaardige manier in mijn arm geduwd hebben en de deur van een drankentrolley expres tegen mijn arm hebben geslagen’, aldus Wolfe. Ook zou Powers haar aan haar sjaal door het gangpad hebben getrokken voor de ogen van alle passagiers en haar daarbij bijna hebben laten stikken.

Schadevergoeding
Wolfe, die al sinds 1985 stewardess is bij American Airlines eist nu een schadevergoeding van 1,4 miljoen dollar (1,24 miljoen euro). Zowel Wolfe, Powers als American Airlines wilden geen commentaar geven over het voorval.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button