NieuwsProfessionalVliegvelden

Staking zorgt voor minder reizigers Zaventem in oktober

In oktober zijn er door de staking bij bagageafhandelaar Aviapartner minder reizigers het Brussels Airport gepasseerd, zo meldt luchthaven Zaventem.

Minder
Zo reisden er in oktober 2,17 miljoen mensen via Brussels Airport. Dat is 2,4 procent, of 53.542 reizigers, minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Volgens de Brusselse luchthaven is die daling te wijten aan: ‘de staking van het personeel van Aviapartner die van 25 tot 31 oktober voor heel wat hinder heeft gezorgd bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. Brussels Airport schat dat de staking haar 120.000 passagiers heeft gekost.’

Langeafstandsverkeer
De staking van Aviapartner had echter minder invloed op het langeafstandsverkeer, dat meestal afgehandeld wordt door Swissport. In oktober noteerde het long haul-verkeer een stijging van 11 procent. ‘Vakantievluchten daalden met 3 procent terwijl andere korteafstandsvluchten binnen Europa en naar Noord-Afrika met meer dan 4 procent achteruit gingen’, aldus de luchthaven.

Vluchten
Als gevolg van de afnames van de vluchten, vielen ook de vliegbewegingen in oktober lager uit dan vorig jaar. In de afgelopen maand werden er 20.021 vliegbewegingen uitgevoerd, een daling van 4,9 procent. Het totaal aantal ton vervoerde vracht steeg met 1,3 procent naar 59.685 ton.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button