fbpx
IncidentenMilitairNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Voorzorgslanding toestel Portugese luchtmacht op Schiphol

Een militair toestel van de Portugese luchtmacht moest dinsdag een voorzorgslanding maken op Schiphol. Dat bevestigde een woordvoerster van de luchthaven desgevraagd.

Oostbaan
De C295 landde dinsdag aan het eind van de middag op Oostbaan op Schiphol. Op het platform stonden vier brandweerwagens en twee ambulances klaar voor het geval dat. “Dat is standaard in dit soort situaties”, aldus de woordvoerster van de luchthaven.

Incident
De woordvoerster van Schiphol kon niks zeggen over de aard van het incident. Ook kon zij niets zeggen waar het toestel vandaan kwam of naar toe op weg was.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button