fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessional

Air France-passagiers verlaten na 3 dagen ijskoud Siberië

Air France-passagiers van vlucht AF116 van Parijs naar Shanghai, verlaten na 3 dagen ijskoud Siberië. Al sinds zondag zaten zij vast in de Siberische stad Irkoetsk, zo melden verschillende media.

Zondag
Het begon voor de passagiers toen afgelopen zondag een Boeing 777-300ER van Air France wegens rook in de cabine, uitweek naar Irkoetsk. Aan boord bevonden zich 282 passagiers. Een tweede toestel van Air France vloog naar Irkoetsk om de gestrande reizigers op te pikken en naar hun eindbestemming te vliegen, maar dat pakte anders uit.

Tweede
Air France stuurde een tweede Boeing 777-300ER, met registratie F-GSQB, naar Irkoetsk om de passagiers naar Shanghai te brengen. Toen de passagiers aan boord van het tweede toestel zaten kon de 777 niet vertrekken omdat het hydraulisch systeem bevroren was. De passagiers moesten in het vliegtuig blijven zitten totdat de Russische autoriteiten toestemming gaven om de reizigers weer uit te laten stappen en terug naar hun hotel te brengen.

Derde
Gisteren, op 13 oktober, is een derde 777, met registratie F-GZNE, naar Irkoetsk vertrokken om de passagiers op te halen. Air France laat in een statement weten dat de passagiers vannacht vanuit de Siberische stad, waar het nu gemiddeld zo’n -15 graden is, om 02:08 uur Nederlandse tijd naar Shangai zijn vertrokken en daar om 05:45 uur Nederlandse tijd zijn aangekomen.

Politie
De passagiers werden constant vergezeld door Russische politie, omdat de reizigers geen geldig Russisch visum hadden. Hierdoor mochten zij het terrein van het hotel niet verlaten.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button