AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus levert allereerste A321LR aan Israëlische airline

Airbus heeft de allereerste A321LR (Long Range) aan de Israëlische airline ARKIA geleverd, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Launch customer
ARKIA is de launch customer, oftewel de eerste klant voor de Airbus A321LR. Hiermee vervangt ARKIA Primera Air als launch customer. Primera Air beëindigde haar operaties op 2 oktober. De maatschappij zou anders in het vierde kwartaal van dit jaar de primeur hebben gehad met het nieuwe type van Airbus.

A321LR
De A321LR heeft ruimte voor 240 passagiers doordat de deuren anders geplaatst zijn. Het toestel van ARKIA heeft ruimte voor 220 reizigers. Ook heeft het toestel de ruimste romp van Airbus’ narrow body toestellen. Het toestel kan met een maximaal gewicht van 97 ton opstijgen en door een derde brandstoftank wordt actieradius verhoogt naar 4000 nautische mijlen (7408 kilometer).

Alternatief
Bij Airbus zijn inmiddels 120 A321LR’s besteld door twaalf maatschappijen, waaronder Norwegian, TAP Portugal en Aer Lingus. De A321LR is vooral interessant voor maatschappijen die de minder drukke intercontinentale routes willen bedienen. Het biedt een alternatief voor de verouderde Boeing 757’s, waarmee nu nog onder andere trans-Atlantische vluchten worden uitgevoerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close