fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Aziatische low cost-airlines krijgen er concurrent bij

De Aziatische low cost-airlines krijgen er een concurrent bij; Bamboo Airways. Vietnam’s nieuwste luchtvaartmaatschappij heeft toestemming gekregen om operaties uit te voeren, zo meldt het Vietnamese Ministerie van Transport.

Bamboo
De luchtvaartmaatschappij Bamboo Airways werd in 2017 opgericht door het Vietnamese bouwbedrijf FLC Group. De maatschappij wil dit jaar beginnen met binnenlandse vluchten in Vietnam. De airline heeft een overeenstemming met Airbus om 24 A321neo’s af te nemen om deze vluchten uit te voeren.

Toerisme
‘De eerste binnenlandse vluchten zijn gericht op het verminderen van de druk op de luchtvaartinfrastructuur in grote steden, het versterken van regionale verbindingen en het bevorderen van toerisme naar Vietnam’, aldus het ministerie van Transport in een verklaring. Als alles volgens plan verloopt zou voor het einde van dit jaar de inaugurale vlucht voor Bamboo plaatsvinden.

Boeing
Halverwege juni heeft Bamboo Airways een aanbetaling gedaan bij Boeing om twintig 787-9 Dreamliners te reserveren. De levering staat voorlopig gepland tussen april 2020 tot 2021. De cataloguswaarde van de 20 Dreamliners bedraagt 5,6 miljard dollar (4,8 miljard euro).

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button