IncidentenIndustrieNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

FAA: Geen extra onderzoek naar veiligheid 737 MAX

De Federal Aviation Administration (FAA) meldt dat het geen extra onderzoek instelt naar de veiligheid en veiligheidsanalyses die de Amerikaanse vliegtuigbouwer voor de Boeing 737 MAX-toestellen, gedurende de afgelopen jaren, heeft uitgevoerd.

Onderzoek
De Amerikaanse luchtvaartautoriteit reageert met de melding geen extra onderzoek in te stellen naar de veiligheidshandelingen bij Boeing, op een artikel van de Wall Street Journal. Daarin schrijft de krant dat de FAA wél een extra onderzoek instelt naar de productie en afhandeling van de 737 MAX 8 en 9.

Veranderd
‘De FAA doet geen veiligheidsonderzoek los van het lopende Lion Air-onderzoek waarvan wij, de NTSB (National Transportation Safety Board) en Indonesische ambtenaren deel uitmaken. Zoals we eerder aangaven zullen we passende maatregelen blijven nemen op basis van wat we uit het onderzoek leren. Dit is niet veranderd’, aldus de Amerikaanse luchtvaartautoriteit.

Vuur
Boeing ligt onder vuur nadat eind vorige maand een Boeing 737 MAX 8 van Lion Air in de Javazee crashte. Naderhand bleek dat Boeing aanpassingen in het besturingssysteem had doorgevoerd, zonder dit te melden aan de piloten. Niet alleen de piloten van Lion Air wisten van niks, ook Amerikaanse piloten trekken hadden geen idee van de aanpassing.

Waarschuwing
Vorige week kwam Boeing met een waarschuwing, waarin, voor het eerst, een gebruiksaanwijzing gepubliceerd werd hoe piloten moeten reageren op een fout in het besturingssysteem. De waarschuwing is gebaseerd op de eerste bevindingen van het onderzoek naar de oorzaak van de crash van Lion Air-vlucht JT610.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button