fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOpmerkelijkProfessional

Flybe zet zichzelf in de verkoop na winstwaarschuwing

De Britse maatschappij Flybe heeft zichzelf in de verkoop gezet als gevolg van een winstwaarschuwing die zij vorige maand afgaven. Er is een zakenbank ingehuurd dom het proces te begeleiden.

Gesprekken
Volgens de BBC voert de in Exeter gevestigde maatschappij ‘gesprekken met verschillende maatschappijen over de potentiële verkoop van het bedrijf.’ Eoin Murray, hoofd investeringen bij Hermes Investment Management, zegt tegen de Britse omroep dat de Stobart groep mogelijk interesse heeft, maar nog naar meer details zoekt. Stobart gaf geen commentaar.

Winstwaarschuwing
Het bestuur van Flybe gaf vorige maand een winstwaarschuwing af, waaruit blijkt dat het verlies, voor aftrek van belastingen, over het lopende jaar zo’n 22 miljoen pond (24,99 miljoen euro) zal bedragen. Dat bedrag is veel hoger dan analisten eerder hadden verwacht. De winstwaarschuwing zorgde ervoor dat de waarde van de Flybe Group-aandelen met 38 procent daalden.

Vloot
Of en hoe de verkoop doorgaat is nog niet duidelijk. Flybe heeft een vloot van 85 vliegtuigen, variërend van Q400’s tot Embraer’s. en vliegt naar zo’n 100 verschillende vliegvelden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button