AirlinesOverig nieuwsProfessional

Zwitserse airlines breiden samenwerking uit

Twee Zwitserse airlines, SWISS en Helvetic Airways breiden hun al bestaande samenwerking verder uit, zo meldt Lufthansa-dochter SWISS.

Wet-lease
Zo zal SWISS acht van de twaalf, nog te ontvangen, Embraer E190-E2’s van Helvetic Airways door middel van een wet-lease in hun vloot opnemen. Op dit moment heeft SWISS al vier E190’s van Helvetic in dienst.

Embraer
Tijdens de Farnborough Airshow van dit jaar tekende Helvetic een intentieverklaring voor twaalf E195-E2’s en de kooprechten voor nog eens twaalf van dezelfde toestellen. De cataloguswaarde voor de vierentwintig E2’s bedraagt 1,28 miljard euro.

SWISS
SWISS is een dochtermaatschappij van Lufthansa en vliegt naar 100 bestemmingen verdeeld over 43 landen. Met 88 vliegtuigen in de vloot vervoert SWISS jaarlijks zo’n 17 miljoen mensen. SWISS werd op 31 maart 2002 opgericht.

Helvetic Airways
Helvetic heeft een vloot van zeven Embraer E190’s en vijf Fokker 100’s. De Fokkers zullen tegen volgend jaar september volledig uit de vloot verdwijnen en vervangen worden door E195-E2’s. Helvetic Airways werd in november 2003 opgericht.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button