fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Airbus A380 en Boeing 777 wijken uit naar Schiphol

Twee widebody’s, een Airbus A380 en een Boeing 777, zijn vanmorgen uitgeweken naar Schiphol, zo laat een woordvoerster van de luchthaven desgevraagd weten aan Up.

Eerste
De eerste widebody, een Boeing 777-300ER van China Eastern, landde vanmorgen rond 06:00 uur op Schiphol wegens slecht zicht in Parijs. Charles de Gaulle was de eindbestemming voor vlucht MU553 vanuit Shanghai. Het toestel stond, zo’n 4,5 uur vast op Schiphol toen het rond 11 uur weer naar Parijs vertrok. Inmiddels is de 777 veilig in Parijs aangekomen.

Tweede
De tweede widebody die vanmorgen uitweek naar Schiphol was vlucht LH457 van Lufthansa. De Airbus A380 die vanuit Los Angeles kwam, landde rond 11:15 op de Amsterdamse luchthaven wegens een ‘medische oorzaak’, aldus de Schiphol-woordvoerster. Daarvoor kwamen ook de hulpdiensten ter plaatse, ‘een standaard-procedure’. Op dit moment staat de A380 van Lufthansa nog op Schiphol, maar zal zo snel mogelijk weer de reis richting Frankfurt vervolgen.

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button