AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus verkoopt tien A320neo’s aan SaudiGulf Airlines

Airbus heet tien A320neo’s aan de golfmaatschappij SaudiGulf Airlines verkocht, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Tien
Op de Bahrein International Air Show tekende SaudiGulf Airlines voor de aankoop van tien Airbus A320neo’s. De sinds 2016 actieve luchtvaartmaatschappij heeft op dit moment een vloot van vier A320-200’s met een gemiddelde leeftijd van 3,6 jaar oud.

Golf
SaudiGulf is niet de enige maatschappij uit de Golfstaten, kleine Arabische landen in het Midden-Oosten gelegen aan de Perzische golf, die zaken doet met Airbus. Zo ontving Flynas als eerste Saoedische airline een A320neo en ontvangt Flyadeal, de low-cost dochtermaatschappij van Saudi Airabian Airlines, komende januari drie nieuwe Airbus A320ceo’s.

Productie
Omdat vliegtuigen van de A320-familie erg populair zijn, wil Airbus de productie verhogen. ‘Onze primaire operationele focus blijft op commerciële vliegtuigleveringen en het veiligstellen van de productieverhoging van de A320neo’, zo meldde Airbus-topman Tom Enders vorige maand. Los van de populariteit is de productieverhoging van de A320neo is nodig om een achterstand in te halen.

A320neo van SaudiGulf Airline ©Airbus
Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button