AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus verkoopt tien A320neo’s aan SaudiGulf Airlines

Airbus heet tien A320neo’s aan de golfmaatschappij SaudiGulf Airlines verkocht, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Tien
Op de Bahrein International Air Show tekende SaudiGulf Airlines voor de aankoop van tien Airbus A320neo’s. De sinds 2016 actieve luchtvaartmaatschappij heeft op dit moment een vloot van vier A320-200’s met een gemiddelde leeftijd van 3,6 jaar oud.

Golf
SaudiGulf is niet de enige maatschappij uit de Golfstaten, kleine Arabische landen in het Midden-Oosten gelegen aan de Perzische golf, die zaken doet met Airbus. Zo ontving Flynas als eerste Saoedische airline een A320neo en ontvangt Flyadeal, de low-cost dochtermaatschappij van Saudi Airabian Airlines, komende januari drie nieuwe Airbus A320ceo’s.

Productie
Omdat vliegtuigen van de A320-familie erg populair zijn, wil Airbus de productie verhogen. ‘Onze primaire operationele focus blijft op commerciële vliegtuigleveringen en het veiligstellen van de productieverhoging van de A320neo’, zo meldde Airbus-topman Tom Enders vorige maand. Los van de populariteit is de productieverhoging van de A320neo is nodig om een achterstand in te halen.

A320neo van SaudiGulf Airline ©Airbus

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close