AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Emirates ziet nettowinst met 86 procent kelderen

Emirates ziet de nettowinst over het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar 2018-2019 dalen met 86 procent, zo meldt de airline uit Dubai.

Winst
De nettowinst voor Emirates, verdiend in de afgelopen maanden april, mei, juni, juli, augustus en september, komt uit op 62 miljoen dollar (54,8 miljoen euro). Dat is een daling van 86 procent. Vorig jaar lag de nettowinst over dezelfde periode op 399,56 miljoen euro. De omzet voor de luchtvaartmaatschappij steeg wel 10 procent naar 11,57 miljard euro.

Kosten
De reden waarom de nettowinst zoveel lager uitpakt dan vorig jaar is volgens de airline te wijten aan de hogere kosten. Zo stegen de operationele kosten met 13 procent, maar waren de stijgende olieprijzen de grootste financiële dobber. De brandstofkosten stegen met 42 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit kwam doordat de olieprijs met 37 procent is gestegen alsook doordat Emirates zelf 4 procent meer brandstof verbruikte door de uitbreiding van de operaties.

Vervoerscijfers
Kijkende naar de vervoerscijfers is Emirates gegroeid. In de periode van 1 april tot en met 30 september vervoerde de maatschappij 30,07 miljoen passagiers tegenover 29,17 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, een stijging van 3 procent. De bezettingsgraad steeg met 1,6 procentpunt naar 78,8 procent. Het aantal ton vervoerde vracht nam met 1 procent af naar 1,3 miljoen ton.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close