fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Emirates ziet nettowinst met 86 procent kelderen

Emirates ziet de nettowinst over het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar 2018-2019 dalen met 86 procent, zo meldt de airline uit Dubai.

Winst
De nettowinst voor Emirates, verdiend in de afgelopen maanden april, mei, juni, juli, augustus en september, komt uit op 62 miljoen dollar (54,8 miljoen euro). Dat is een daling van 86 procent. Vorig jaar lag de nettowinst over dezelfde periode op 399,56 miljoen euro. De omzet voor de luchtvaartmaatschappij steeg wel 10 procent naar 11,57 miljard euro.

Kosten
De reden waarom de nettowinst zoveel lager uitpakt dan vorig jaar is volgens de airline te wijten aan de hogere kosten. Zo stegen de operationele kosten met 13 procent, maar waren de stijgende olieprijzen de grootste financiële dobber. De brandstofkosten stegen met 42 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit kwam doordat de olieprijs met 37 procent is gestegen alsook doordat Emirates zelf 4 procent meer brandstof verbruikte door de uitbreiding van de operaties.

Vervoerscijfers
Kijkende naar de vervoerscijfers is Emirates gegroeid. In de periode van 1 april tot en met 30 september vervoerde de maatschappij 30,07 miljoen passagiers tegenover 29,17 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, een stijging van 3 procent. De bezettingsgraad steeg met 1,6 procentpunt naar 78,8 procent. Het aantal ton vervoerde vracht nam met 1 procent af naar 1,3 miljoen ton.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button