NieuwsProfessionalVliegvelden

Londen Stansted mag groeien naar 43 miljoen reizigers

Londen Stansted heeft van de autoriteiten toestemming gekregen om te mogen groeien naar 43 miljoen reizigers per jaar, zo meldt de Londense luchthaven.

Groei
Londen Stansted heeft nu een grens van 35 miljoen passagiers per jaar die via de luchthaven mogen passeren. Een aantal dat volgens het vliegveld binnen vijf jaar bereikt zal worden. De Uttlesford District Council, waar Stansted onder valt, heeft nu besloten dat het jaarlijkse aantal passagiers verhoogd mag worden naar 43 miljoen.

Economie
Volgens Ken O’Toole, de ceo van Londen Stansted, zorgt de uitbreiding er voor dat er zo’n 5.000 extra banen gecreëerd zullen worden op de luchthaven. Hiermee zou de lokale economie een flinke boost krijgen, aldus O’Toole. Om de passagiersgroei aan te kunnen moet de luchthaven 600 miljoen pond (685,2 miljoen euro) investeren. Zo komt er onder andere een nieuwe terminal met een prijskaartje van 148,4 miljoen euro dat in 2020 de deuren moet openen.

Stansted
Londen Stansted komt na Heathrow en Gatwick op de derde plaats qua grootte. De luchthaven werd in 1942 opgericht en in 2017 reisden er zo’n 25,9 miljoen passagiers via het vliegveld. Vanuit Stansted wordt er naar meer dan 170 verschillende bestemmingen gevlogen. Vorig jaar werden er 189.919 vliegbewegingen op Stansted genoteerd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button