AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Newcastle en Londen voor het eerst door vlucht verbonden

Newcastle en Londen worden met ingang van 7 januari volgend jaar, voor het eerst in de geschiedenis, met een commerciële vlucht met elkaar verbonden, zo meldt Eastern Airways.

Vlucht
De vlucht die twee keer per dag wordt uitgevoerd door Eastern Airways, een franchisepartner van Flybe, neemt in totaal 70 minuten in beslag. De vlucht wordt op doordeweekse dagen rond acht uur ‘s ochtends en zes uur ‘s avonds lokale tijd uitgevoerd. Op zaterdag zijn er geen vluchten en op zondag enkel een avondvlucht. Het is voor het eerst dat de Newcastle en Londen via een lijnvlucht met elkaar verbonden zijn.

Eastern Airways
De vluchten worden door het in 1997 opgerichte Eastern Airways uitgevoerd en de tickets kunnen enkel via de website van Flybe geboekt worden. Met welk vliegtuig de vlucht wordt uitgevoerd wordt niet vermeld, maar de vloot van Eastern bestaat uit twee ATR-72’s, negen British Aerospace Jetstream 41’s, vier Embraer E145’s en zes Saab 2000’s. De maatschappij vliegt vanuit het Verenigd Koninkrijk naar 14 verschillende bestemmingen, waarvan twee buiten het VK, namelijk Parijs Orly en Rodez in Zuid-Frankrijk.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/