fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Antwerpen en Brussel zien minder reizigers dan vorig jaar

Antwerpen en Brussel zien in de maand oktober minder reizigers dan vorig jaar. Dat blijkt uit de vervoerscijfers van Antwerpen Airport, Oostende-Brugge Airport, Brussels South Charleroi Airport en Brussels Airport.

Antwerpen
Antwerpen Airport noteert samen met Brussels Airport een daling in het aantal vervoerde passagiers. In oktober vlogen er 21.835 mensen via Antwerpen, een daling van 12,1 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het gat van het failliete VLM is nog niet opgevuld. Het aantal vliegbewegingen daalde met 13,2 procent naar 2.744 bewegingen en het aantal ton vervoerde vracht daalde met 5,8 procent naar 196 ton.

Brussels
Ook in Brussel ontvingen ze minder reizigers. Zo reisden er in oktober 2,17 miljoen mensen via Brussels Airport. Dat is 2,4 procent, of 53.542 reizigers, minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Volgens de Brusselse luchthaven is die daling te wijten aan: ‘de staking van het personeel van Aviapartner die van 25 tot 31 oktober voor heel wat hinder heeft gezorgd bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. Ook het aantal vluchten daalde met 4,9 procent naar 20.021 vliegbewegingen.

Oostende-Brugge
Op de regionale luchthaven Oostende-Brugge werd bijna een kwart meer passagiers vervoerd dan vorig jaar. In oktober steeg het reizigersaantal met 24,1 procent naar 37.580 reizigers. met 4,7 procent meer vliegbewegingen kwam dat aantal in oktober neer op 1.952. Net zoals in Antwerpen zag het aantal ton vervoerde vracht een afname. Met 1.845 ton werd er 8,4 procent minder vracht via Oostende-Brugge vervoerd.

Charleroi
In Charleroi zag men het passagiersaantal met 9 procent stijgen naar 751.986 reizigers. In de oktobermaand was Spanje de populairste bestemming vanaf Charleroi, gevolgd door Italië, Frankrijk, Marokko en Roemenië. Vanaf volgend jaar vliegt Tui naar een nieuwe bestemming vanuit Charleroi.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button