fbpx
AirlinesBestellingenKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Delta past orders bij Airbus aan

Het Amerikaanse Delta Air Lines heeft een aantal orders bij Airbus aangepast. Zo bestelt Delta tien extra A330-900’s en wordt een bestelling van tien A350 XWB’s op de lange baan geschoven.

A330neo
Dat meldt vliegtuigbouwer Airbus. Het totaal aantal bestellingen voor de A330neo van Delta bij Airbus komt nu uit op 35.

A350
De A330neo’s voor Delta zijn bestemd voor de korte en middellange termijn. “Gelijktijdig hebben Delta en Airbus afgesproken om de bestelling van tien A350 XWB’s uit te stellen tot 2025-26 om de lange termijn groeistrategie te faciliteren”, aldus Airbus.

Vloot
Op dit moment heeft de partner van en aandeelhouder in Air France-KLM elf A350-900’s in de vloot en neemt er naar verwachting volgend jaar en in 2020 nog vier af. De A330-vloot van Delta beslaat nu 42 widebody’s. “De A330-900 wordt een belangrijke toevoeging aan de Delta-vloot”, zegt ceo Ed Bastian van Delta.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button