fbpx
Editors choiceNieuwsProfessionalVliegvelden

Schiphol zit Heathrow op de hielen in oktober

Schiphol zit Heathrow qua passagiersaantallen op de hielen in oktober. De Nederlandse luchthaven zag van de luchthavens op het Europese vasteland wél de meeste reizigers, zo blijkt uit de maandcijfers van de 4 grootste Europese luchthavens.

Schiphol
Schiphol liet in oktober Parijs Charles de Gaulle en Frankfurt achter zich qua aantal passagiers. Het moest wel zijn meerdere erkennen in Heathrow, hoewel het aantal passagiers niet extreem ver uit elkaar lag. Zo reisden er 6,4 miljoen mensen via Schiphol, een stijging van 2,5 procent ten opzicht van vorig jaar en 6,95 miljoen via Heathrow, een stijging van 4,4 procent.

Vliegbewegingen
Hoewel Schiphol net wat minder passagiers vervoerde, werden er wel meer vluchten uitgevoerd in vergelijking met Heathrow. Het aantal vliegbewegingen nam in oktober op Schiphol met 0,6 procent toe en op Heathrow met 1,1 procent. Hierdoor werden er respectievelijk 45.100 en 41.486 bewegingen genoteerd.

Parijs
De twee luchthavens van Parijs, Charles de Gaulle en Orly, zagen gezamenlijk 9,4 miljoen reizigers via de vliegvelden vertrekken en aankomen. Charles de Gaulle ontving 6,38 miljoen mensen (+5,7 procent) en Orly 3 miljoen reizigers (+6,7 procent). Het totaal aantal vliegbewegingen in Parijs steeg met 3,1 procent naar 65.535 bewegingen.

Frankfurt
De hekkensluiter in oktober is Frankfurt, ook al scheelt het bijna niets met Charles de Gaulle. Op de luchthaven van Frankfurt stapten 6,37 miljoen mensen op het vliegtuig, een stijgen van 5,2 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Vooral de groei op Europese routes zorgden voor het hogere passagiersaantal. Verder noteerde Frankfurt een record aan vliegbewegingen in oktober, namelijk een stijging van 6,3 procent naar 46.551 bewegingen.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button