AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Vistara breidt vloot uit met 15 Airbus A320neo’s

De Indiase airlines Vistara breidt volgend jaar de vloot uit met 15 Airbus A320neo’s, zo meldt leasemaatschappij Avalon.

Vijftien
De eerste van de vijftien A320neo’s wordt naar verwachting in juni volgend jaar aan Vistara overgedragen. De rest van de leveringen zullen nog tot en met augustus 2021 lopen. Het is de eerste keer dat Visatra via Avalon vliegtuigen leaset.

Airbus
In juli van dit jaar maakte Reuters bekend dat Vistara de vloot uit wil breiden met dertien te kopen A320neo’s en zes Boeing 787-9 Dreamliners. Ook zou de airline nog eens 37 Airbus A320neo’s willen opnemen in de vloot door middel van verhuurbedrijven. De lease-overeenkomst met Avalon zou hiervan het begin kunnen zijn.

Internationaal
Vistara heeft namelijk plannen om zich op de internationale markt te begeven. Vistara, een joint venture tussen het bedrijf Tata sons en Singapore Airlines, voert nu enkel binnenlandse vluchten uit. Met de nieuwe toestellen willen ze ook naar andere bestemmingen in het buitenland vliegen. Vistara werd in 2013 opgericht en voerde de eerste commerciële vlucht uit op 9 januari 2014.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button