fbpx
InnovatieLiefhebberNaast het nieuws

Lockheed Martin begint aan productie supersonisch toestel

Lockheed Martin is begonnen aan de productie van zijn supersonische vliegtuig. De eerste vlucht moet in 2021 worden uitgevoerd. Dat maakte de maatschappij dit weekend bekend.

Geluid
De bouwer produceert de X-59 Quiet Supersonic Technology op zijn faciliteit in Palmdale, Californië, nadat het bedrijf eerder dit jaar werd geselecteerd door NASA. Lockheed kreeg 250 miljoen dollar om een vliegtuig te ontwikkelen die een supersonische snelheid kan bereiken zonder dat de geluidsbarrière wordt doorbroken.

Testen
De eerste testvluchten moeten in 2021 gemaakt worden. Hiermee zal data worden verzameld over bijvoorbeeld de geluidsoverlast op de grond. Die informatie kan NASA helpen om tot een acceptabel geluidsniveau te komen.

Voorwaarts
“De start met de bouw van het toestel markeert een grote stap voorwaarts voor de toekomst van de X-59 en stille supersonische reizen”, aldus Peter Losifidis, manager van het Low Boom Flight Demonstrator programma bij Lockheed.

Onderzoek
NASA en Lockheed Martin zijn niet de enige organisaties die zich bezig houden met supersonisch vliegen. Start-ups als Aerion, Boom Technology en Spike Aerospace zijn ook bezig met het ontwerpen van zo’n soort toestel en Boeing maakte in juni bekend bezig te zijn met serieus onderzoek naar de mogelijkheden hiervoor.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button