fbpx
AirlinesNaast het nieuwsPiloten en CrewProfessional

‘Maatregelen Japan Airlines na stomdronken piloot’

Japan Airlines (JAL) introduceert een reeks maatregelen naar aanleiding van de arrestatie van een stomdronken piloot van de airline vorige maand op Londen Heathrow. Dat meldt de BBC.

Vluchten
Japan Airlines heeft volgens de Britse omroep vaker te maken met piloten die te diep in het glaasje kijken. Als gevolg daarvan vertrokken vluchten te laat.

Heathrow
De piloot die op Heathrow tegen de lamp liep, had het wel heel bont gemaakt en werd gearresteerd. De vlieger in kwestie, zou een eerste blaastest van de airline moeiteloos hebben doorstaan. Hij zou hebben ‘valsgespeeld’, ook zou de gezagvoerder niet op de test hebben toegezien, wat wel had gemoeten.

JAL
Hij werd gepakt als gevolg van een blaastest die werd afgenomen door de luchthavenautoriteiten. Die waren gealarmeerd door de chauffeur die de crew, waaronder de co-piloot, naar de luchthaven bracht. “Het bedrijf neemt de overtreding zeer serieus, veiligheid heeft onze grootste prioriteit”, aldus JAL eerder in een verklaring.

Crew
Naar aanleiding van het incident met de stomdronken piloot op Heathrow, neemt JAL nu maatregelen. Zo introduceert de maatschappij nieuwe blaastest-apparatuur voor het personeel op alle luchthavens waar de maatschappij op vliegt. En worden crew-leden die te veel alcohol hebben genuttigd, direct bestraft. Het nieuwe systeem staat al in Londen en op de luchthavens in Japan.

Piloten
De overige vliegvelden worden nog deze maand uitgerust met de nieuwe apparatuur. Piloten mogen sowieso in de 24 uur voorafgaand aan een vlucht vanuit Japan helemaal niet meer drinken.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button