fbpx
AirlinesNaast het nieuws

Qantas aan Qatar: verlaat Oneworld als je niet blij bent

“Verlaat Oneworld als je er niet blij mee bent”, dat is de boodschap van Qantas aan Qatar. Alan Joyce, CEO van Qantas, zei dit in een interview met de South Morning China Post vanwege de aanhoudende dreigementen van Qatar om de alliantie te verlaten.

Keus
“Als Qatar besluit om Oneworld te verlaten, dan is dat omdat het niet langer voor hen werkt. Niemand zou in een alliantie moeten zitten waarvan ze niet geloven dat het voor hen werkt. Als Qatar zich beter voelt zonder Oneworld, dan is die keus aan hen”, aldus Joyce.

Hinder
Als Qatar Oneworld zou verlaten, dan zou dat niet veel hinder opleveren voor klanten van Qantas, zegt de maatschappij. “We hebben genoeg alternatieve opties, dat is hoe we ons netwerk hebben ontworpen.”

Dreigementen
Al langer dreigt Qatar met het verlaten van Oneworld, doordat hij vindt dat sommige airlines zich niet gedragen zoals partners moeten doen. Zo zegt hij dat American Airways de Amerikaanse overheid desinformatie geeft over Qatar Airways en de maatschappij belastert.

IAG
Deze maand zei Willie Walsh, CEO van International Airlines Group, dat het hoogstwaarschijnlijk is dat Qatar opstapt. “Ik heb regelmatig contact gehad met Akbar Al Baker over dit probleem. Hij zegt deze dingen niet zonder echt achter zijn opmerkingen te staan. Hij is geïrriteerd over de manier waarop sommige oneworld-leden hebben gereageerd”, aldus Walsh.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button