NieuwsVeiligheid

Southwest vervangt sensors uit voorzorg na Lion Air-crash

Southwest Airlines vervangt uit voorzorg twee flight control sensors van hetzelfde type als het vliegtuig van Lion Air, die eind oktober crashte in de Javazee. Dat meldt the Wall Street Journal op basis van het onderhoudslogboek van de maatschappij.

Voorzorg
Een woordvoerder van de maatschappij vertelde aan de krant dat de sensors van de Boeing B737 Max niet kapot waren, maar werden vervangen als voorzorgsmaatregel.

Problemen
Veiligheidsexperts zeggen dat het nog te snel is om met definitieve antwoorden over de Lion Air-crash omdat er verschillende factoren zijn die een rol spelen. Maar tot nu toe vermoeden onderzoekers dat een aantal aanloopproblemen een vlaag van interacties tussen verschillende besturingscomputers en pilotenacties op gang brachten, wat leidde tot de crash.

Crash
Op maandag 29 oktober stortte, 13 minuten na takeoff van het vliegveld van Jakarta op Java, vlucht JT610 van Lion Air neer in de Javazee. Aan boord waren 189 inzittenden, waarvan 8 bemanningsleden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close