IncidentenNieuws

Historisch vliegtuig crasht in Texas; twee doden

Bij een crash met een historisch vliegtuig in Texas zijn twee personen overleden. Het toestel uit de Tweede Wereldoorlog stortte neer op een parkeerplaats.

Fly-over
De P-51D Mustang had net een fly-over uitgevoerd bij een museum over de Pacifische Oorlog. Het museum zegt op Twitter dat één van de twee inzittenden een militaire veteraan is.

Condoleances
“We zijn extreem verdrietig door dit ongelukkige incident dat het leven heeft geclaimd van twee geweldige mensen. We geven onze diepste condoleances aan de families van de twee slachtoffers”, aldus de directeur van het museum in een e-mail aan The Associated Press.

Parkeerplaats
Het is nog onbekend wat de oorzaak is van de crash. Het toestel kwam op auto’s neer op een parkeerplaats, maar er raakte niemand gewond op de grond.

Oorlog
De Mustang werd in de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse oorlog gebruikt door de Verenigde Staten. Dit toestel kwam uit 1944 en was privébezit.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button