Eindhoven AirportNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

Bouw nieuwe boulevard Eindhoven Airport begint in april

Eindhoven Airport neemt het buitengebied op de schop. Zo wordt er een nieuwe ‘Airport Boulevard’ gebouwd en het voorterrein onder handen genomen, dat vertelt een woordvoerster van de Brabantse luchthaven desgevraagd aan Up.

Buitengebied
Het buitengebied van Eindhoven Airport wordt, als alles volgens plan verloopt, met ingang van 22 april onder handen genomen, zo blijkt uit de aanbesteding van het Eindhovense vliegveld. Zo wordt er een nieuwe boulevard gebouwd en het terrein aan de voorkant van de terminal aangepakt.

Boulevard
“Op en langs het terrein van Eindhoven Airport komt een Airport Boulevard. Die strekt zich over de hele lengte, van P5 tot P4, uit. Hoe het er precies uit komt te zien en welke faciliteiten er zullen zijn, is nog niet bekend maar het wordt breed opgezet met veel aandacht voor groen en voor het gemak voor onze reizigers en bezoekers. De Boulevard zal bijdragen aan een aantrekkelijke omgeving rondom de luchthaven en een kwaliteitsimpuls geven aan het gebied”, aldus Eindhoven Airport over de nieuwe boulevard.

Voorterrein
Over de werkzaamheden aan het voorterrein zegt de luchthaven: “de ruimte tussen de in aanbouw zijnde parkeergarage P1/Multi Purpose Building (MPB) en de terminal zal na voltooiing van de parkeergarage P1/MPB opnieuw worden ingericht. Ook hier wordt een aangenaam verkeers- en verblijfsgebied voorzien met aandacht voor groen.”

MPB
De MPB krijgt ‘meerdere verdiepingen waar reizigers onder meer kunnen parkeren en waarin een kiss-en-ridezone, een busterminal en een baan voor taxi’s komt. De begane grond van het gebouw zal hét overstappunt worden voor passagiers en wordt zowel voor openbaar vervoer als voor overige transportdiensten ingericht.’

Overlast
Verder laat de luchthaven weten dat de werkzaamheden in fases zullen worden uitgevoerd ‘om de operationele impact zoveel mogelijk te beperken en de reizigers zoveel mogelijk te ontlasten.’ Ook de bereikbaarheid van de luchthaven en de parkeerplaatsen zullen door de gefaseerde werkzaamheden ‘minimale impact’ ondervinden, maar door de bouw van de boulevard en de aanpak van het voorterrein is ‘enige overlast niet uit te sluiten.’ Naar verwachting zullen de werkzaamheden een jaar in beslag nemen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close