fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessionalVliegtuigen

Corendon vernieuwt vloot met 2 nieuwe Boeing 737 MAX 9’s

Corendon vernieuwt haar vloot met twee nieuwe Boeing 737 MAX 9’s. De vakantievlieger heeft een intentieovereenkomst met leasemaatschappij ALC getekend voor de lease van de twee toestellen.

Seattle
De eerste van de twee toestellen wordt volgend jaar mei, recht uit de Boeing-fabriek in Seattle, aan de vloot toegevoegd. Dat toestel heeft registratie PH-CDK. Het tweede toestel, zal de Boeing 737-800 met registratie PH-CDE, vervangen. Van de -800, met een leeftijd van 9,5 jaar oud, loopt het leasecontract in december volgend jaar af.

Vloot
Corendon heeft sinds mei een Boeing 737 MAX 8 in de vloot en breidt de vloot met dit type toestel vanaf volgend jaar verder uit. De MAX 9-toestellen bieden plaats aan 24 extra passagiers in vergelijking met de 737-800’s. De huidige vloot bestaat uit één MAX 8 en tien 737-800’s met een gemiddelde leeftijd van 13,9 jaar oud.

737
De Boeing 737 MAX 8 van Corendon wordt aangedreven door LEAP-1B motoren van CFM International en kan een afstand van 6.570 kilometer overbruggen. De MAX vliegt 40 procent stiller en 8 procent zuiniger dan vergelijkbare vliegtuigen. De huidige MAX 8 van Corendon biedt ruimte aan 189 passagiers in economy, waarbij de stoelen in een 3-3 configuratie staan.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button