AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Delta kiest Rolls Royce-motoren voor nieuwe A330-900’s

Delta Air Lines heeft voor Rolls Royce Trent 7000-motoren gekozen om tien nieuwe Airbus A330-900’s te laten vliegen, zo meldt de motorbouwer.

35
Met de bestelling van de motoren komt het aantal Delta-A330neo’s, die Rolls Royce Trent 7000-motoren onder de vleugels hebben hangen, op 35 te liggen. Delta bestelde in 2014 al 25 Airbus A330’s, en paste vorige week nog een bestelling bij Airbus aan.

Aanpassing
Die aanpassing houdt in dat Delta tien extra A330-900’s koopt en een bestelling van tien A350 XWB’s op de lange baan schuift. De A330neo’s voor Delta zijn bestemd voor de korte en middellange termijn. “Gelijktijdig hebben Delta en Airbus afgesproken om de bestelling van tien A350 XWB’s uit te stellen tot 2025-2026 om de lange termijn groeistrategie te faciliteren”, aldus Airbus.

Tekort
De ‘voorraad’ aan Rolls-Royce motoren, bedoeld voor de nieuwe Airbus A330neo, raakt op. Door productieproblemen kan de vliegtuigmotorfabrikant niet voldoende motoren leveren, terwijl Airbus probeert de afleverdoelstelling van dit jaar te behalen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button