AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Eerste Boeing 737 MAX 200 voor Ryanair rolt uit fabriek

De eerste Boeing 737 MAX 200 voor Ryanair is zaterdag uit de fabriek gerold. Het eerste toestel zal ruimte bieden aan 197 personen, 8 meer dan de huidige 737-800’s waar Ryanair mee vliegt.

200
De 737 MAX 200 kan tot maximaal 200 personen herbergen, die allemaal in economy plaatsnemen. In 2014 plaatste Ryanair de bestelling voor 100 van deze toestellen. Inmiddels heeft de Ierse prijsvechter dat aantal al verhoogt naar 135 vliegtuigen. Door de extra stoelen wordt er per passagier 4% bespaard ten opzichte van een ‘normale’ 737 MAX-8. Samen met de aerodynamische verbeteringen en nieuwe motoren bespaart Ryanair 18% aan kosten per passagier.

Krap
Doordat er 8 stoelen meer in het toestel geplaatst worden, wordt er op andere manieren ruimte bespaart. Zo zullen de stoelen van het type ‘slimline’ zijn, oftewel stoelen met zeer dunne rugleuningen. Ook de toiletten zullen kleiner en krapper zijn, waarvan er twee achter in het toestel geplaatst zullen worden en één voorin het vliegtuig.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close