fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegtuigen

Qatar vliegt volgend voorjaar met A380 naar Frankfurt

Qatar Airways vliegt volgend voorjaar met een Airbus A380 naar Frankfurt, zo meldt de luchtvaartmaatschappij. Het wordt de zevende bestemming die de airline met een Superjumbo vanuit Doha aandoet.

Frankfurt
Met ingang van 31 maart volgend jaar, voert Qatar Airways één van de twee dagelijkse vluchten tussen Doha en Frankfurt met een A380 uit. Op de andere dagelijkse vlucht wordt een Boeing 777-300ER ingezet. Na Bangkok, Guangzhou, Londen, Melbourne, Parijs en Sydney wordt Frankfurt de zevende bestemming waar met een A380 naar gevlogen wordt.

First class
Met de A380 wordt er op de route Doha-Frankfurt voor de eerste keer first class aangeboden. De Boeing 777 heeft de Q-suites in businessclass, maar geen first. De A380 heeft dat wel, namelijk 8 first class-plaatsten. Daarnaast zijn er nog 48 businessclass-stoelen en 461 economy-plaatsen. De Superjumbo vertrekt om 08:05 lokale tijd vanuit Doha en komt zesenhalf uur later aan in Frankfurt.

Zomerseizoen
Qatar Airways breidt, los van Frankfurt, andere succesvolle routes van het zomerseizoen uit met extra vluchten en grotere vliegtuigen. Zoals bijvoorbeeld vanaf Doha naar Antalya, Bodrum en Mykonos.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button