Eindhoven AirportInnovatieNL nieuwsOverig nieuwsProfessional

‘Bouw zonnepark Vliegbasis Eindhoven van start’

De bouw van het zonnepark op Vliegbasis Eindhoven, ook bekend als Welschap, is van start gegaan, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Zonne-energie
Het zonnepark dat op de voormalige strip van de zweefvliegclub gebouwd zal worden bestaat uit 11.040 zonnepanelen. Het totale oppervlak zal zo’n 2 hectare omvatten als de zonnepanelen eind van dit jaar allemaal geplaatst zijn. Naar verwachting kan de eerste zonne-energie in februari geleverd worden aan de 850 mensen die zich bij het project hebben aangesloten.

Windmolens
Om de groene stroom op te wekken is er voor zonnepanelen gekozen en niet voor windmolens. Dat komt door de bebouwing van Eindhoven en de aanwezigheid van het vliegveld. Volgens Wethouder Jan van der Meer is het ‘heel belangrijk’ dat er aan de slag gegaan wordt met duurzame energie, omdat op dit moment ‘nog maar 2,8 procent van de energie in Eindhoven duurzaam wordt opgewekt.’

Groningen Airport Eelde
Vliegbasis Eindhoven is niet het eerste vliegveld in Nederland dat een zonnepark aanlegt op hun terrein. Vliegbasis Groningen Airport Eelde kwam vorig jaar ook met soortgelijk nieuws naar buiten dat er een zonnepark van twintig hectare op de luchthaven aangelegd wordt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button