fbpx
General aviationNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigen

Duitse start-up toont definitief ontwerp vliegende auto

De Duitse start-up JETcopter heeft het definitieve ontwerp voor een vliegende auto vrijgegeven. Het ontwerp biedt ruimte aan 7 personen, waarvan één piloot, zo meldt JETcopter.

VTOL
De vliegende auto, een zogeheten VTOL-machine (Vertical Take-Off and Landing), draagt de naam CityCopter en kan zes passagiers vervoeren. Het toestel wordt aangedreven door twee auto-motoren van ieder 400PK, die weer twee windturbines aandrijven. Die turbines verdelen de luchtdruk weer over 4 ‘uitlaten’ waardoor het toestel verticaal kan opstijgen. Eenmaal in de lucht draaien die vier ‘uitlaten’, zodat het toestel als een straalvliegtuig, horizontaal, verder kan vliegen.

CityCopter
De CityCopter heeft ruimte voor 6 passagiers en één piloot, kan een afstand van 1.000 kilometer overbruggen en zal een prijskaartje hebben van 350.000 dollar (305.900 euro). Tijdens de General Aviation-show ‘Aero 2019’ in het Duitse Friedrichshafen zal een mock-up op ware grootte van het toestel te bewonderen zijn.

©Jetcopter

 

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button