AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

EasyJet verzilvert kooprechten voor 17 A320neo’s

EasyJet verzilvert de kooprechten voor 17 Airbus A320neo’s, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Bestellingen
Met de verzilvering van de kooprechten voor 17 Airbus A320neo’s komt de Britse maatschappij uit op een totaal van 147 bestellingen van de neo-toestellen, waarvan er dertig de A321neo-variant betreffen. Het totaal aantal bestellingen door easyJet, van toestellen van de A320-familie, komt in de loop der jaren op 468 vliegtuigen uit.

A320
De bestelde A320’s worden door CFM Leap-motoren aangedreven en hebben ruimte voor 186 passagiers in economy class. Daarnaast worden er 18 leveringen van A320’s met twee jaar opgeschoven en worden de kooprechten voor 25 A320neo’s omgezet in ‘koopopties’ om zo de levering van vliegtuigen in 2024 veilig te stellen.

A321
In juli van dit jaar ontving easyJet de eerste A321neo en maakte een inaugurale vlucht van Londen Gatwick naar de Farnborough Airshow, Up vloog mee op die eerste vlucht. EasyJet zet het grootste toestel uit de ‘neo-family’ van Airbus in op drukke routes vanaf Londen Gatwick. In het vliegtuig is plaats voor 235 personen. Hierdoor kan de maatschappij nog verder groeien op luchthavens waar de capaciteit beperkt is, zoals Schiphol.

Vloot
De gehele vloot van easyJet bestaat, op 30 september van dit jaar, uit 315 vliegtuigen waarvan 42 procent A319’s, 57 procent A320’s en één procent A321’s.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button