AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Jeju Air plaatst grootste Koreaanse bestelling bij Boeing

Jeju Air heeft de grootste bestelling ooit, voor een Koreanse low cost carrier, bij Boeing geplaatst, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

737 MAX 8
De bestelling bestaat uit 40 Boeing 737 MAX 8’s en de optie om in de toekomst nog 10 van dezelfde vliegtuigen te kopen. Het prijskaartje, gebaseerd op de catalogusprijs, bedraagt 5,9 miljard dollar (5,14 miljard euro). Maatschappijen krijgen vaak, en zeker bij grote bestellingen, lagere prijzen voor een vliegtuig.

737-800NG
In juli van dit jaar ontving Jeju Air nog de eerste Boeing 737-800NG (Next Generation). Dat toestel was het eerste vliegtuig dat Jeju Air direct bij Boeing kocht en niet via een verhuurbedrijf in de vloot heeft opgenomen. De volledige vloot van Jeju Air bestaat op dit moment uit 39 Boeing 737-800NG’s.

KLM
Air France Industries KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M) breidde eind vorig jaar het onderhoudscontract met Jeju Air uit. Hiermee helpt AFI KLM E&M de airline met de uitbreiding van de operaties van Jeju Air. De luchtvaartmaatschappij zal in 2020 vijftig Boeing 737-800 toestellen in de vloot hebben.

Jeju Air
De Zuid-Koreaanse airline is in 2005 opgericht en begon de eerste vluchten in 2006. De maatschappij vliegt op 60 binnenlandse- en internationale routes met zo’n 220 dagelijkse vluchten. De maatschappij heeft 2200 personeelsleden in dienst.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close