AirlinesIndustrieInnovatieOpmerkelijkOverig nieuwsProfessional

Nieuw bedrijf Boeing maakt werk van onbemande luchttaxi’s

Het nieuwe bedrijf van Boeing en SparkCognition, SkyGrid genaamd, moet de weg vrijmaken voor ‘urban aerial mobility’, oftewel onbemand luchtvervoer door de stad, zo meldt Boeing.

SkyGrid
Het nieuwe bedrijf SkyGrid, ontstaan uit een samenwerking met vliegtuigbouwer Boeing en SparkCognition dat artificial intelligence-systemen ontwikkelt, gaat aan de slag om onbemand luchtvervoer werkelijkheid te laten worden. Het luchtvervoer zal zowel voor passagiers al vracht bedoeld zijn.

Luchttaxi
Een vorm van het onbemande vervoer is een luchttaxi. Boeing-ceo Dennis Muilenberg vertelde eerder dit jaar tegen Bloomberg over onbemande luchttaxi’s dat ‘we binnen vijf jaar de eerste operationele modellen in werking zien. “We zullen de komende jaren een snelle vooruitgang zien en Boeing staat met onze partners op de voorgrond van deze ontwikkelingen.”

Airbus
Ook Airbus maakt serieus werk van vliegende taxi’s. Projecten die Airbus gaat ontwikkelen zijn een prototype van een zelf-vliegende taxi genaamd CityAirbus. Ook wordt er verder gewerkt aan Vahana, een elektronische vliegende taxi en Voom, een platform waarbij er online een helikopter geboekt kan worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button