fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Vluchten Eurowings op Düsseldorf geschrapt door staking

Verschillende vluchten van Eurowings worden deze ochtend en begin van de middag geschrapt. De reden hiervoor is een staking van de cabin crew, georganiseerd door vakbond Ver.Di, zo meldt de Duitse maatschappij.

Schrappen
De staking op Düsseldorf Airport vindt plaats tussen 04:30 uur vanmorgen en 12:30 uur vanmiddag. De reden is ‘de weigerachtige houding van de werkgever gedurende de lopende salarisonderhandelingen’. Eurowings is niet te spreken over de staking. ‘Dit gedrag is voor niemand meer begrijpelijk, we zien niet in hoe ze de onderhandelingen hiermee helpen’, aldus Eurowings.

Vluchten
Sinds begin deze ochtend (tot 10:15 uur) zijn er al zo’n 23 vluchten geschrapt en nog een stuk of 10 vertraagd. De staking bij Eurowings vindt enkel op de luchthaven van Düsseldorf plaats, vanaf de twaalf andere bases in Duitsland wordt er wel volgens schema gevlogen. Wat de totale omvang van de geschrapte vluchten zal zijn, zal pas vanmiddag duidelijk worden.

Betreuren
Eurowings betreurt de staking en doet er naar eigen zeggen alles aan om de getroffen reizigers zo veel mogelijk te ontlasten en/of te helpen met een vervangende vlucht.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button