fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Alitalia neemt A321neo’s van Primera Air over’

Alitalia neemt drie, zo goed als nieuwe, Airbus A321neo’s van het failliete Primera Air over, zo melden verschillende Italiaanse media.

Goedkeuring
Alitlia heeft van de Italiaanse regering goedkeuring gekregen om vanaf volgend jaar januari drie A321neo’s te leasen die voorheen bij Primera Air in dienst waren. De drie toestellen zijn dit jaar nog gebouwd, dus zo goed als nieuw. Leasemaatschappijen GECAS en Celestial Aviation hebben vijf van de toestellen van Primera Air te huur aangeboden, waarvan Alitalia er drie in dienst neemt.

Opfrisbeurt
De drie nieuwe toestellen zijn een opfrisbeurt voor de A321-vloot van Alitalia. De huidige 12 toestellen hebben een leeftijd van 21,3 jaar oud. De nieuwe toestellen moeten het ook aantrekkelijker maken voor Delta en easyJet die beide een bod hebben uitgebracht op Alitalia.

Problemen
Die overname is nodig nu Alitalia al 18 maanden in de financiële problemen zit en overeind wordt gehouden door een staatslening van zo’n 900 miljoen euro. Alitalia moet op 15 december die noodlening aan de Italiaanse regering terugbetalen. Dit is echter pas mogelijk als er nieuwe investeerders aan de maatschappij gebonden worden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button