fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Bouw Boeing 777X op schema naar eerste testvlucht | Video

De eerste Boeing 777X begint steeds meer op een echt vliegtuig te lijken, Boeing heeft de twee grootste romp-onderdelen aan elkaar gemaakt, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer

Fabriek
In de Boeing-fabriek in Everett in de Amerikaanse staat Washington zijn het voorste en achterste gedeelde van de romp van de 777X aan elkaar gemaakt. Deze zogeheten ‘final body join’ wordt als belangrijke mijlpaal gezien. In totaal heeft het toestel nu een lengte van 77 meter, daarmee is de 777X het langste passagiersvliegtuig dat ooit door Boeing is gemaakt. De eerste vlucht staat gepland voor volgend jaar.

Opvolger
De 777X-reeks volgt de huidige generatie 777’s op, met grotere vleugels, nieuwe motoren en een verlengde cabine. Naast de 777-9 komt er ook een kortere 777-8, vergelijkbaar met de bestaande 777-200. Emirates is in 2020 de eerste gebruiker van het vliegtuig. Lufthansa is tot dusver de enige Europese maatschappij die de Boeing ontvangt. Eind vorige maand werd het landingsgestel voor het eerste testtoestel opgeleverd.

777X ©Boeing

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button