fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

‘Meer dan 200 incidenten met pistolen van Air Marshals’

De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft documenten in handen gekregen waaruit blijkt dat er meer dan 200 incidenten zijn voorgevallen met pistolen van Air Marshals tussen 2005 en 2017.

Pistolen
Die incidenten verschillen van het verkeerd opbergen van een pistool, tot het vergeten van pistolen in publieke ruimtes en het per ongelijk afvuren van de wapens. Zo zijn er 19 voorvallen waarbij de Air Marshal, een gewapende niet-geüniformeerde veiligheidsagent op een passagiersvlucht, zijn pistool per ongeluk afvuurde.

Schot
Zo vuurde in 2013 een Air Marshal zijn pistool in een hotelkamer af, waarbij een tv in de naastgelegen kamer getroffen werd. Vorig jaar maakte een veiligheidsagent een fout waardoor hij zichzelf in zijn rechtervoet schoot. Los van die incidenten is er vorig jaar een situatie geweest waarbij het pistool door een passagier werd gevonden op het toilet van een vliegtuig gedurende een trans-Atlantische vlucht.

Vergeten
In totaal zijn er 70 voorvallen waarbij het pistool door een Air Marshal vergeten werd, waarvan er minstens drie in het toilet van een vliegtuig en twee op een luchthaven. Ook werd een tas met een pistool en ammunitie vergeten in een park voor een school.

Alcohol
In de door CNN verkregen documenten worden er ook minstens 13 voorvallen van alcoholmisbruik genoemd. Zo vloog een dienstdoende bewapende veiligheidsagent in 2012 dronken mee op een vlucht en werd een andere Marshal dronken van de schietbaan gehaald tijdens een wapenoefening.

Schrappen
De Air Marshals vallen onder de supervisie van de Transportation Security Administration (TSA) van het Department of Homeland Security (DHS) van de Verenigde Staten. De TSA kwam afgelopen augustus met een voorstel om de aanwezigheid van Air Marshals in passagiersvliegtuigen te reduceren, wat de TSA een besparing van 39 miljoen dollar (34,12 miljoen euro) per jaar zou opleveren.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button