fbpx
Column GoofLiefhebberNaast het nieuwsOpinie

Met Dick in zee | Column Goof

Dick Benschop pleit weer eens voor een Schiphol in Zee. Goeie, Dick!

Ik zou zeggen: niet meer luisteren naar die getatoeëerde strandtenthouders van Zandvoort, gewoon beginnen met dat zandplakkaat voor de kust. Want lekker knoeien met water en modder, daar zijn we als Nederlanders goed in. Zie de Deltawerken en de Zuiderzee. Dat schreef ik eerder al eens.

Schrijf een fijne wedstrijd uit voor Weg- en Waterbouwkundigen. Die jongens en meiden uit Delft bedenken vast iets prachtigs. In combinatie met een Plan Lievense 2.0 en een enorm windmolenpark? Zodat het ècht een klimaatneutraal vliegveld wordt? En geen nep-groene-stroomvliegveld van biomassa uit omgehakte regenwouden?

Of een juist lekker politiek-incorrect Formule-1-circuit er pal naast? Max maakt het momenteel mogelijk.

Een uniek concept, misschien, dat we later wereldwijd kunnen verkopen. Want heel veel wereldsteden liggen aan zee. En overal balen ze als stekkers over lawaaivliegvelden op hun peperdure grond.

Ook een leuke: er is poen zat, in de huidige hoogconjunctuur! Goud voor kopen. Straks als de economie weer instort is dat opeens weer het driedubbele waard. En zijn de plannen klaar. Dan kunnen er tienduizend mensen aan de slag die anders een WW-uitkering moeten krijgen.

Een slogan heb ik ook al: yee yee yee met Dick in zee!

Goof Bakker

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button