fbpx
AchtergrondLiefhebberNaast het nieuwsTravel

Wegdromen van Nice | Video

Aan de Franse Rivièra ligt het romantische stadje Nice. De Franse stad is voorzien van een prachtige kustlijn en heeft veel cultuur te bieden. Desondanks wordt Nice regelmatig links gelaten door toeristen, die een voorkeur hebben voor de chique naastgelegen steden zoals St. Tropez en Cannes. Zonde, want Nice heeft meer authenticiteit te bieden en wordt bovendien niet overheerst door enorme massa’s toeristen. 

Nice voor beginners

Door het Middellandse Zeeklimaat zijn er ruim 300 zonnige dagen per jaar in Nice, hierdoor is de stad ook een heerlijke bestemming voor in het na- of voorjaar. Naast het klimaat is het eten een ware trekpleister van Nice. Zo kan je hier typisch mediterraanse recepten proeven zoals ratatouille. Tevens wordt Nice beschouwd als uitvinder van de ravioli en Gnocchi. Dit is niet gek aangezien de stad eerder bij Italië hoorde en pas sinds 1860 onderdeel is van Frankrijk. 

Place Massena 

Place Massena is het grootste en drukst bezochte plein van Nice. Place Massena bevindt zich in het centrum van de stad en valt simpelweg niet te missen doordat de meeste straten en boulevards eraan verbonden zijn. Het plein is voorzien van talloze cafés en restaurantjes. Bovendien zijn de oude gebouwen rondom het plein allemaal geschilderd in pastelkleuren en staat er een fontein in het midden, dit zorgt voor een extra gezellige sfeer. 

©WikiCommons Place Massena

Promenade des Anglais

Slenter langs de kustlijn van Nice over de lange strandboulevard, Promenade des Anglais. De promenade is altijd drukbezocht, als dat niet door toeristen is, is het dankzij de lokale wandelaars of joggers. De boulevard wordt gesierd door een scala aan befaamde gebouwen. Zo kan je een glimp opvangen van Casino Ruhl of het beroemde Negresco Hotel, dat begin vorige eeuw werd geopend. 

©WikiCommons Kotasik – Promenade des Anglais

Old Town

Reis terug naar de 17e eeuw in Nice’s Old Town, in het Frans beter bekend als Vieux Nice. Door haar centrale ligging is Vieux Nice vanaf het strand, busstation of Place Massena zeer eenvoudig te bereiken. In deze wijk vind je veel historische bouwwerken terug die gebouwd zijn door de Italianen en kan je kennismaken met de authentieke mediterraanse vibes. Daarnaast zitten de smalle en knusse straatjes van Vieux Nice vol met oubollige boetiekjes en restaurantjes. En op alle dagen, behalve de maandag, vind je de Cours Saleya terug. Dit is een enorme markt waar gehandeld wordt in vers fruit, groentes, bloemen en allerlei eetwaren.

©WikiCommons Lamiot – Vieux Nice ©WikiCommons Cours Saleya Market

Colline du Château 

Om het beste uitzicht van Nice te krijgen moet je Colline du Château bezoeken. De heuvel ligt tussen de oude stad en de haven van Nice in en is vanaf het strand te bereiken met 213 traptreden. Mochten die traptreden de pret bederven, is het ook mogelijk om met de lift naar boven te gaan. Eenmaal aangekomen bij het observatiedek zal je weliswaar geen kasteel zien, maar slechts de historische ruïnes van een oud kasteel. Het middeleeuwse kasteel werd in de 18e eeuw verwoest en daar is hedendaags niet veel meer van over. Als vervanging is er een park aangelegd met een waterval, een speeltuin en meerdere uitkijkposten die een fraai uitzicht bieden over de stad en zee.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button