AirlinesFrequente reizigerNieuws

Wizz Air opent 26e basis

De Hongaarse prijsvechter Wizz Air opent een 26e basis in het Poolse Krakow. Het is de vijfde plaats in Polen waar de maatschappij vliegtuigen stationeert.

A321
Op de luchthaven van Krakow komen vooralsnog twee A321’s te staan, zo laat de maatschappij weten. De eerste vanaf mei, de tweede volgt in september volgend jaar.

Basis
In Polen heeft Wizz Air al vliegtuigen staan in Warschau, Katowice, Gdansk en Wroclaw. “Met de aankondiging van de nieuwe basis, lanceren we twaalf nieuwe verbindingen naar negen landen vanaf Krakow met ingang van april 2019.”

Personeel
Vanaf Krakow vliegt Wizz naar Londen, Kyiv, Bari, Catania, Larnaca, Nice, Turku, Billund, Doncaster, Kharkiv, Oslo en Kutaisi. De maatschappij begint in januari met het werven van personeel om te werken vanaf de nieuwe basis.

Bestemming
“Deze bekendmaking onderstreept onze commitment aan Polen, waar we onze bedrijfsvoering in 2004 zijn begonnen”, zei Stephen Jones, vice president van Wizz Air. Krakow is volgens hem aantrekkelijk zowel als toeristische als zakelijke bestemming.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button