fbpx
AirlinesInnovatieNieuwsProfessional

Air New Zealand schrapt wegwerpplastic op vluchten

Air New Zealand zet de volgende stap om een ‘groene’ luchtvaartmaatschappij te worden, en schrapt een groot deel van het wegwerpplastic op vluchten, zo meldt de New Zealand Herald.

Weg
Air New Zealand doet 14 verschillende wegwerpartikelen in de ban. Deze plastic gebruiksvoorwerpen, waaronder plastic bekertjes, dekseltjes, kaasplateau’s en plastic zakjes, worden niet meer op vluchten gebruikt. In totaal gaan het om zo’n 25 miljoen plastic wegwerpproducten per jaar.

Vervangen
De plastic materialen worden vervangen door bio-afbreekbare producten, die in de komende 12 maanden op de vluchten geïntroduceerd worden. Air New Zealand heeft al zo’n 3000 rietjes, 7 miljoen roerstaafjes en een half miljoen oogmaskers en tandenborstels in de ban gedaan.

Online
Sommige artikelen, zoals kaasprikkertjes en cocktail-roerstaafjes worden online te koop aangeboden. Het vervangen van plastic artikelen is niet de eerste stap in het ‘groener’ worden van de airline, zo introduceerde het vorig jaar nog ‘Project Green‘. Dat project zorgt ervoor dat producten aan boord van vluchten hergebruikt worden. Daarmee wordt er jaarlijks zo’n 150 ton aan afval uitgespaard.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button