fbpx
AirlinesInnovatieNieuwsProfessional

Air New Zealand schrapt wegwerpplastic op vluchten

Air New Zealand zet de volgende stap om een ‘groene’ luchtvaartmaatschappij te worden, en schrapt een groot deel van het wegwerpplastic op vluchten, zo meldt de New Zealand Herald.

Weg
Air New Zealand doet 14 verschillende wegwerpartikelen in de ban. Deze plastic gebruiksvoorwerpen, waaronder plastic bekertjes, dekseltjes, kaasplateau’s en plastic zakjes, worden niet meer op vluchten gebruikt. In totaal gaan het om zo’n 25 miljoen plastic wegwerpproducten per jaar.

Vervangen
De plastic materialen worden vervangen door bio-afbreekbare producten, die in de komende 12 maanden op de vluchten geïntroduceerd worden. Air New Zealand heeft al zo’n 3000 rietjes, 7 miljoen roerstaafjes en een half miljoen oogmaskers en tandenborstels in de ban gedaan.

Online
Sommige artikelen, zoals kaasprikkertjes en cocktail-roerstaafjes worden online te koop aangeboden. Het vervangen van plastic artikelen is niet de eerste stap in het ‘groener’ worden van de airline, zo introduceerde het vorig jaar nog ‘Project Green‘. Dat project zorgt ervoor dat producten aan boord van vluchten hergebruikt worden. Daarmee wordt er jaarlijks zo’n 150 ton aan afval uitgespaard.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button