AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Caribbean Airlines verjongt vloot met 737 MAX’s

Carribean Airlines verjongt de bestaande vloot van Boeing 737’s door 737 MAX-toestellen, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigfabrikant.

Twaalf
De vloot, bestaande uit twaalf Boeing 737-800’s met een gemiddelde leeftijd van 15,9 jaar oud, wordt in de komende jaren verjongt. De twaalf toestellen worden vervangen door nieuwe MAX 8-vliegtuigen. Los van de Boeing’s heeft de maatschappij ook nog vijf ATR72’s in de vloot.

Carribean Airlines
Carribean Airlines werd op 27 september 2006 opgericht en vliegt sindsdien met Boeing’s. “Boeing heeft altijd aan onze zijde gestaan. Met de nieuwe toestellen kunnen we een veilige en comfortabele reiservaring bieden én significant het brandstofverbruik verminderen”, aldus Garvin Medera, ceo van Carribean Airlines.

737 MAX 8
De 737 MAX 8 voor Carribean biedt ruimte aan 160 passagiers verdeeld over drie klassen. De motoren onder het vliegtuig zijn CFM International LEAP 1-B motoren die 16 procent minder brandstof verbruiken dan de huidige vloot van Carribean.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button