AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Norwegian mag basis openen in Zweden

Norwegian heeft een Air Operators Certificate (AOC) gekregen van de Zweedse transportautoriteit, hiermee mag de prijsvechter een basis openen in Zweden, zo meldt Norwegian.

Norwegian Air Sweden
Een AOC is een vliegvergunning die de airline in staat stelt een basis te openen op een Zweedse luchthaven. Dit gaat de maatschappij nu doen op het Stockholm Arlanda Airport. Vanuit daar zal de Zweedse tak van Norwegian, Norwegian Air Sweden, vluchten uitvoeren.

Basis
Het eerste in Zweden geregistreerde toestel, een Boeing 737 MAX 8 met registratie SE-RTA, landde gisteren op het vliegveld van Stockholm. De maatschappij wil van Arlanda Airport een internationale hub maken vanuit waar er naar Amerika en Azië gevlogen kan worden. Ook binnen Europa zal het netwerk uitgebreid worden.

Juli
Vanaf vorig jaar juli probeerde Norwegian al een Zweedse AOC te bemachtigen. Nu deze binnen is zal de maatschappij bij de Amerikaanse Department of Transportation rechten aanvragen om ook met Norwegian Air Sweden vluchten naar de Verenigde Staten uit te voeren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/