fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Norwegian mag basis openen in Zweden

Norwegian heeft een Air Operators Certificate (AOC) gekregen van de Zweedse transportautoriteit, hiermee mag de prijsvechter een basis openen in Zweden, zo meldt Norwegian.

Norwegian Air Sweden
Een AOC is een vliegvergunning die de airline in staat stelt een basis te openen op een Zweedse luchthaven. Dit gaat de maatschappij nu doen op het Stockholm Arlanda Airport. Vanuit daar zal de Zweedse tak van Norwegian, Norwegian Air Sweden, vluchten uitvoeren.

Basis
Het eerste in Zweden geregistreerde toestel, een Boeing 737 MAX 8 met registratie SE-RTA, landde gisteren op het vliegveld van Stockholm. De maatschappij wil van Arlanda Airport een internationale hub maken vanuit waar er naar Amerika en Azië gevlogen kan worden. Ook binnen Europa zal het netwerk uitgebreid worden.

Juli
Vanaf vorig jaar juli probeerde Norwegian al een Zweedse AOC te bemachtigen. Nu deze binnen is zal de maatschappij bij de Amerikaanse Department of Transportation rechten aanvragen om ook met Norwegian Air Sweden vluchten naar de Verenigde Staten uit te voeren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button