fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Norwegian mag basis openen in Zweden

Norwegian heeft een Air Operators Certificate (AOC) gekregen van de Zweedse transportautoriteit, hiermee mag de prijsvechter een basis openen in Zweden, zo meldt Norwegian.

Norwegian Air Sweden
Een AOC is een vliegvergunning die de airline in staat stelt een basis te openen op een Zweedse luchthaven. Dit gaat de maatschappij nu doen op het Stockholm Arlanda Airport. Vanuit daar zal de Zweedse tak van Norwegian, Norwegian Air Sweden, vluchten uitvoeren.

Basis
Het eerste in Zweden geregistreerde toestel, een Boeing 737 MAX 8 met registratie SE-RTA, landde gisteren op het vliegveld van Stockholm. De maatschappij wil van Arlanda Airport een internationale hub maken vanuit waar er naar Amerika en Azië gevlogen kan worden. Ook binnen Europa zal het netwerk uitgebreid worden.

Juli
Vanaf vorig jaar juli probeerde Norwegian al een Zweedse AOC te bemachtigen. Nu deze binnen is zal de maatschappij bij de Amerikaanse Department of Transportation rechten aanvragen om ook met Norwegian Air Sweden vluchten naar de Verenigde Staten uit te voeren.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button