fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Silkair verdwijnt weer in Singapore Airlines

Silkair, de regionale dochtermaatschappij van Singapore Airlines (SIA), verdwijnt weer in het moederbedrijf. De eerste stappen hiervoor zijn gezet, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Singapore.

Silkair
Zo worden verschillende routes van Silkair ondergebracht bij Scoot, een andere dochtermaatschappij van SIA. Deze routeovername zal in de komende twee jaar plaatsvinden, te beginnen in april volgend jaar. De routewissel zal tot halverwege 2020 uitgevoerd worden.

Scoot
Ook Scoot brengt enkele van zijn routes onder bij zowel SIA als Silkair. Hiermee wordt er gekeken welke routes het goed doen onder de verschillende maatschappijen en of deze in de toekomst behouden blijven of geschrapt worden.

Investering
Voordat Silkair volledig opgenomen wordt door Singapore Airlines maakt het moederbedrijf wel een bedrag van 100 miljoen dollar (87,6 miljoen euro) vrij voor een investering in cabine upgrades voor de toestellen die door Silkair gebruikt worden. Naar verwachting zullen deze upgrades vanaf 2020 uitgevoerd worden. Pas als er een voldoende aantal toestellen een opwaardering heeft gekregen wordt Silkair samengesmolten met Singapore Airlines.

Vloot
De vloot van Silkair bestaat op dit moment uit 10 Airbus vliegtuigen van de A320-familie en 22 Boeing 737-800 en 737 MAX 8 toestellen. De vliegtuigen worden ingezet op vluchten naar 49 bestemmingen in 16 landen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button