AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Air France wil vloot A380’s verkleinen’

Topman Ben Smith van Air France heeft besloten om de vloot van Airbus A380’s te verkleinen, dat schrijft de Franse krant Les Echos.

Vloot
De huidige vloot van A380’s van Air France bestaat uit 10 Superjumbo’s met een gemiddelde leeftijd van 7,9 jaar oud. Van die 10 zitten 5 vliegtuigen op leasebasis in de vloot. Dat leasecontract loopt voor twee van die toestellen eind 2019 af en gaan dan terug naar Airbus. De andere drie toestellen gaan op termijn ook uit de vloot.

Moderniseren
De resterende vijf A380’s zullen vanaf de herfst in 2020 gemoderniseerd worden. Air France vliegt sinds 2009 met de toestellen. Volgens de maatschappij zijn de interieurs verouderd en passen ze niet meer bij de ‘standaard’ van vandaag de dag. Met name de business- en first class-afdeling ondergaat een ingrijpende ‘retrofit’.

Singapore
Air France was een van de eerste gebruikers van de A380. Ook Singapore Airlines heeft plannen om de A380-vloot te vernieuwen. De maatschappij nam in 2007 als eerste de A380 in gebruik.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button