fbpx
NieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

Europese Commissie onderzoekt boekingssystemen luchtvaart

De Europese Commissie (EC) opent een onderzoek naar ‘luchtvaartticket distributiesystemen’ van de bedrijven Sabre en Amadeus, zo meldt de EC.

Onderzoek
Het onderzoek richt zich op eventuele afspraken die gemaakt zijn tussen, aan de ene kant, het Amerikaanse bedrijf Sabre en het Spaanse bedrijf Amadeus, en aan de andere kant luchtvaartmaatschappijen en reisbureau’s. Zowel Sabre als Amadeus zijn platformbedrijven die boekingssystemen en software ontwikkelen waarmee vliegtickets gekocht, en stoelen in vliegtuigen gereserveerd kunnen worden.

Afspraken
Eurocommissaris voor Mededinging, Margrethe Vestager, zegt dat het onderzoek nodig is om te kijken of de vrije markt niet gehinderd wordt. Die hinder zou kunnen komen door gemaakte afspraken en regelingen tussen de twee bedrijven en luchtvaartmaatschappijen. Het gevolg hiervan kan zijn dat de consument duurder uit is dan nodig.

Schuldig
Het is nog niet duidelijk hoe lang het onderzoek zal duren, maar wel wil de EC benadrukken dat het openen van een formeel onderzoek naar de bedrijven niet automatisch betekend dat zij schuldig zijn.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button