fbpx
Frequente reizigersNieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

Nieuwe binnenlandse route verbindt Heathrow met Cornwall

Een nieuwe binnenlandse route verbindt Heathrow met Newquay in Cornwall in het Verenigd Koninkrijk, zo meldt Europa’s grootste luchthaven.

Ministerie
Het Britse Ministerie van Transport heeft een nieuwe vliegroute goedgekeurd die het mogelijk maakt voor luchtvaartmaatschappijen om rechtstreeks tussen Londen Heathrow en het Newquay Airport in het graafschap Cornwall in het uiterste zuidwesten van Engeland te vliegen. De nieuwe route is een onderdeel van het plan om ieder deel van het Verenigd Koninkrijk goed verbonden te maken met Londen en zo ook met de rest van de wereld.

Flybe
Flybe reageerde meteen op dit bericht door te melden dat het vanaf 31 maart volgend jaar vier keer per dag, zeven dagen per week, tussen Heathrow en Newquay met een Bombardier Q400 waar 78 passagiers in plaats kunnen nemen.

Newcastle
Vorige week werd nog bekendgemaakt dat voor het eerst in de geschiedenis Newcastle met een directe lijndienst verbonden wordt met de hoofdstad. Eastern Airways vliegt voor Flybe tussen Newcaslte en Londen City Airport.

Inverness
John Holland Kaye, de ceo van Heatrhow vindt de nieuwe route een goede ontwikkeling. “Met de nieuwe route, en de in 2016 gelanceerde route naar Inverness, zijn de twee verste plekken van het land verbonden met de grootste ‘haven’ van het land.’

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button