fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheidVideoVliegvelden

Peruvian Airlines-737 schiet van baan in Bolivia | Video

Een Peruvian Airlines Boeing 737-500 is op het El Alto vliegveld in Bolivia van de baan geschoten toen het probeerde te landen, zo melden verschillende media.

Landingsgestel
Tijdens de landing op 22 november op het El Alto vliegveld in de Boliviaanse hoofdstad La Paz, begaf het achterste landingsgestel het van de 28,4 jaar oude 737-500, met registratie OB-2041-P. Doordat het landingsgestel het begaf schoof de Boeing door.

Veilig
Alle 120 inzittenden konden veilig en zonder kleerscheuren het toestel verlaten. Vlucht P9219 vertrok vanaf Cusco in Peru naar La Paz in Bolivia. De Boeing heeft ook nog dienst gedaan voor Air France en LOT Polish Airlines. De luchthaven van La Paz werd enkele uren gesloten om het vliegtuig van de baan te halen. In onderstaande beelden is de schade aan het toestel te zien.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button