AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheidVideoVideo opmerkelijkVliegvelden

Peruvian Airlines-737 schiet van baan in Bolivia | Video

Een Peruvian Airlines Boeing 737-500 is op het El Alto vliegveld in Bolivia van de baan geschoten toen het probeerde te landen, zo melden verschillende media.

Landingsgestel
Tijdens de landing op 22 november op het El Alto vliegveld in de Boliviaanse hoofdstad La Paz, begaf het achterste landingsgestel het van de 28,4 jaar oude 737-500, met registratie OB-2041-P. Doordat het landingsgestel het begaf schoof de Boeing door.

Veilig
Alle 120 inzittenden konden veilig en zonder kleerscheuren het toestel verlaten. Vlucht P9219 vertrok vanaf Cusco in Peru naar La Paz in Bolivia. De Boeing heeft ook nog dienst gedaan voor Air France en LOT Polish Airlines. De luchthaven van La Paz werd enkele uren gesloten om het vliegtuig van de baan te halen. In onderstaande beelden is de schade aan het toestel te zien.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close