AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

‘Virgin Atlantic in gesprek met Flybe over overname’

Virgin Atlantic heeft veel interesse in Flybe en zou in gesprek zijn met de kleine Britse maatschappij, zo meldt Skynews op basis van anonieme bronnen.

Te koop
Flybe zette zichzelf eerder deze maand te koop als gevolg van een winstwaarschuwing. Al snel blijkt nu dat Virgin Atlantic interesse heeft in Flybe en in gesprek met de maatschappij is over een eventuele overname.

Virgin Atlantic
Voor Virgin Atlantic is de koop van Flybe interessant omdat de kleine maatschappij veel slots op Heathrow en Schiphol heeft. Daarnaast is Flybe een feeder voor Virgin, die weg komt te vallen als een andere maatschappij Flybe overkoopt. Een andere logische geïnteresseerde zou IAG zijn, die door de slots van Flybe heel wat kan uitbreiden in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Een uitgebreide analyse van overnamekandidaten en redenen waarom Flybe interessant is om te kopen, is hier te vinden.

KLM
Als Virgin Atlantic Flybe overneemt is het ook gunstig voor KLM. Zij hebben, samen met Air France, een joint-venture met Virgin en Delta. Als de joint venture volledig is afgerond koopt Air France-KLM 31 procent van de aandelen van Virgin Atlantic. Flybe heeft veel bestemmingen in het VK; KLM heeft dat ook en zou met een koop dat netwerk kunnen versterken. De Flybe-Embraers kunnen naadloos bij KLM Cityhopper ondergebracht worden. KLM heeft ervaring met Engelse maatschappijen kopen. Tevens zou het een uitbreiding van IAG of easyJet op Schiphol ermee tegen kunnen houden.

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close